Blog berichten schrijven in WordPress

Of je nu een blogger bent die graag zijn of haar gedachten deelt met de wereld, of een ondernemer die zijn of haar producten of diensten wilt promoten, het schrijven van blogberichten op je WordPress website of webshop kan een goede manier zijn om meer bezoekers te trekken en je online aanwezigheid te versterken. Maar hoe maak je jouw berichten? Ik leg je in 3 stappen uit hoe je dat doet.

  • Nieuw bericht aanmaken
    Dit is waar het allemaal begint! Klik in het menu aan de linkerkant van het scherm op “Berichten“. Klik vervolgens op de “Nieuw bericht” knop en laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt schrijven over alles wat je maar wilt en past bij je business – van de laatste trends in fashion tot de beste recepten voor zelfgemaakte cupcakes.
  • Bericht opmaken
    Maak je blogbericht helemaal af met afbeeldingen, titels en ondertitels. Laat je tekst knallen met vetgedrukte of cursieve lettertypen, maar houd het wel in balans.
  • Bericht publiceren
    En last but not least, als je blogbericht helemaal klaar is en je trots bent op wat je hebt geschreven, is het tijd om het te publiceren! Klik op de “Publiceren” knop en zie hoe je blogbericht live gaat op je website. Je kunt het ook opslaan als concept als je er later nog aan wilt werken.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eerste blogbericht gemaakt in WordPress! Zie je wel, het is net zo makkelijk als een boterham smeren. Nu ben je helemaal klaar om de wereld te veroveren met je creatieve geest!

Klassieke editor / Gutenberg

Ik zal het nog even snel hebben over het verschil tussen het maken van berichten met de klassieke WordPress editor en het gebruik van Gutenberg.

Klassieke editor

Laat ik beginnen met de klassieke manier van het maken van blogberichten in WordPress. Met klassieke berichten heb je een volledig scherm om in te typen en kun je je tekst opmaken met behulp van knoppen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vetgedrukte, cursieve of doorgestreepte tekst. Ook kun je een titel of ondertitel toevoegen, of een afbeelding invoegen door op de juiste knop te klikken. Het is als het schrijven van een traditioneel briefje, maar dan digitaal.

Gutenberg

Met de Gutenberg editor kun je blogberichten op een meer visuele manier maken. Je hebt nog steeds een volledig scherm om in te typen, maar je kunt nu ook blokken toevoegen om je bericht op te maken. Elk blok heeft zijn eigen instellingen en stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeeldingsblok toevoegen en vervolgens de grootte en de uitlijning instellen. Je kunt ook een video- of audioblok toevoegen, of een citaatblok voor een krachtige uitspraak. Het is als het maken van een collage, maar dan met woorden.

Beide methoden zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Klassieke berichten zijn ideaal als je snel en gemakkelijk wilt bloggen zonder al te veel poespas (mijn persoonlijke voorkeur!). Gutenberg is weer fijn als je je berichten op een visuele manier wilt maken en wilt experimenteren met verschillende blokken. Het beste van alles? Je kunt tussen beide schakelen wanneer je maar wilt, dus voel je vrij om te experimenteren en te ontdekken wat het beste bij jou past. Have fun!

Diana Buitendijk-Elias
Hi! Mijn naam is Diana en ik ben de eigenaresse van Dace Media. Naast het ontwerpen van mooie websites en sterk drukwerk, run ik ook een goedlopende webshop genaamd Petit Life.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *